>> Laatste nieuws
 
6e rit is gewonnen door leider Matthews
 

 

Vandaag stond de langste rit uit deze Giro op het programma : Een rit naar Montecassino over een afstand van maar liefst 257km .. toch een wat overdreven afstand als je het ons vraagt in een grote ronde.
Al vlug kregen we een ontsnapping van 4 moedigen : Torres, Bandiera, Zardini en Fedi, niet toevallig allemaal uit de 4 ploegen die een wildcard kregen voor deze Giro.
Ze kregen een klein kwartier voorsprong, en toen vond het peloton het welletjes en begonnen ze langzaam het tempo op te voeren onder impuls van Orica Greenedge en ook Sky hielp opvallend mee in het peloton.
Op 100 km van de streep was de voorsprong reeds geslonken naar een kleine 8 minuten.
Toen het peloton op 3 minuten was gekomen van de leiders, hielden ze deze gewoon onder controle. Intussen was het alweer beginnen regenen, de regen lijkt de renners wel te achtervolgen in deze ronde ...
De leiders werden op 15km van het einde gegrepen en toen begon de miserie .. valpartijen alom en vooraan was een 9-tal gaan vliegen.
Daarbij leider Matthews en Evans. Vooral Evans doet hiermee een gouden zaak, want hij pakte 50 seconden om de eerste concurrenten voor het klassement.
Tim Wellens werd knap 2e.
Iljo deed weer berewerk voor Uran, die spijtig genoeg door de valpartij ook 50 seconden verloor. Al met al vielen die 50 seconden nog mee, rekening houdend dat hij er ook bij lag. Iljo van zijn kant bleef gelukkig recht, hij draaide op kop de rotonde op en en 10-tal plaatsen achter hem ging het helemaal mis.


Terug naar nieuwsoverzicht

 

 
 

 

 

 

 

 | Official website Iljo Keisse© 2011-2014 | - | Contact webmaster |