>> Laatste nieuws
 
Eerste rit in de ronde van Oostenrijk voor Bazzana
 


Onder een loden zon van + 30° is de ronde van Oostenrijk van start gegaan in Inssbruck, waar er 4 ronden op het programma stonden over een totale afstand van 153km.
Na enkele schermutselingen vertrok al vlug een lange vlucht van 5 renners : Zoidl, Bagot, Praxmarer en Brandl. Na een lange achtervolging kreeg ook Bodrogi nog aansluiting vooraan.
Het peloton liet aanvankelijk begaan en na 40km koers hadden de 4 vluchters reeds 7 minuten voorsprong.
Het sein voor Aqua en Sapone om het tempo in het peloton op te drijven. Met Di Luca en Garzelli komen ze met 2 kandidaat eindwinnaars aan de start.
Blijkbaar was het te heet, want met nog 50 km te gaan ging het warempel regenen. Kwestie van toch nog in een Belgisch sfeertje te blijven :)
De voorsprong van de leiders ging snel omlaag, want op een 40km van het einde was de voorsprong terug gelopen tot 50 seconden.
Te vlug dachten ze in het peloton, en bij het ingaan van de laatste ronde (33 km) hadden de leiders terug 1 minuut 30 seconden.
Vooraan versnelden Zodl en Bagot, de rest van de leiders moesten passen.
Maar ook onder hun beidjes was het al snel duidelijk dat ze niet gingen standhouden. Met nog 25km te gaan hadden ze nog slechts 40 seconden voorsprong.
Met nog 19 km te gaan waren ze eraan voor de moeite en kregen we een algemene hergroepering.
Op naar een massasprint en daarin haalde Bazzana het voor Gavazzi.Terug naar nieuwsoverzicht

 
 

 

 

 

 

 | Official website Iljo Keisse© 2011-2014 | - | Contact webmaster |