>> Laatste nieuws
 
Boonen voor de 2e maal Belgisch kampioen
 


Tom Boonen is in Geel voor de 2e maal Belgisch kampioen geworden.
Met Tom heeft de sterkste renner in koers gewonnen.
We kregen een lange aanval van 6 renners : Tosh Van der Sande (Lotto Belisol Team), Nikolas Maes (Omega Pharma-Quickstep), Staf Scheirlinckx (Accent Jobs-Willems Veranda's), Frédéric Amorison (Landbouwkrediet - Euphony), Sander Armee (Topsport Vlaanderen-Mercator) en Maarten Wynants (Rabobank Cycling Team).
Ze fietsten een voorsprong van 7 minuten bijeen.
In het peloton reed vooral Wallonie die de vlucht gemist hadden en ze brachten het peloton terug tot op een 3-tal minuten.
Op 3 ronden van het einde achtte Tom zijn moment gekomen en wie niet direct in het wiel zat was er meteen aan voor de moeite. Tom kreeg in zijn zog ploegmaat Vermote mee en ook Goddaert en Vandousselare konden hun wagonnetje aanpikken. In géén tijd reden ze naar de 2 eerder ontsnapten Bakelandts en Gardeyn.
Even verderop waren ook de 6 oorspronkelijk leiders eraan voor de moeite.
Nog was het niet genoeg voor Boonen en na een nieuwe tempoversnelling konden enkel Vermote, Goddaert, Bakelandts en Vandousselaere nog mee met een ontketende Boonen.
In het peloton zetten Lotto, BMC, Landbouwkrediet en Vacansoleil nog de achtervolging in. Maar ze kwamen niet meer dichter dan 30 seconden. Er zaten daar nl ook nog veel blauwe "stoorzenders", Iljo incluis die alles neutraliseerden.
In de sprint haalde Boonen het uiteindelijk van Goddaert en Van Dousselaere.
Iljo zelf kan ook terugblikken op een knappe wedstrijd.


Terug naar nieuwsoverzicht

 
 

 

 

 

 

 | Official website Iljo Keisse© 2011-2014 | - | Contact webmaster |