>> Archief
 
Ben Hermans wint laatste rit, Stijn Devolder de ronde !
 

Laatste rit en meteen ook de koninginnerit die zou beslissen over de eindzege. De quicksteppers zijn geslaagd in hun opzet om Stijn Devolder aan de eindzege te helpen, opdracht volbracht dus
Iljo finishte in het eerste "peloton" op een 46e plaats
In deze lastige slotetappe kregen we 6 vroege vluchters : Leif Hoste , Geoffroy Lequa, Oscar Freire,Rob Ruijgh,Jimmy Engoulvent en Christophe Kern.
Het tweede deel van de koers werd keihard gemaakt door de, op momenten, striemende regen. De voorsprong van de zes vluchters zakte snel en op 38 kilometer van de finish was alles te herdoen. Philippe Gilbert trok ten aaval en kreeg het gezeldschap van Geoffroy Lequatre ,Ben Hermans, opnieuw Freire, Thomas De Gendt en Philipp Walsleben. Gilbert kreeg echter een lekke band. Stijn Devolder profiteerde optimaal en maakte de aansluiting bij de leiders na een indrukwekkende achtervolging.
Nog niet genoeg dacht Stijn Devolder en hij ging smen met Ben Hermans in de aanval. De twee vonden elkaar perfect en stormden richting Herstal. Hermans deed meer dan zijn deel van het werk en mocht winnen van Devolder die met zijn tweede plaats de eindoverwinning nam.



Terug naar nieuwsoverzicht

 












 

 

 

 

 

 



| Official website Iljo Keisse© 2011-2014 | - | Contact webmaster |